De nieuwe gratis app HuisjeHuisje maakt het vinden van een leuk en betaalbaar huurhuis makkelijk. Snel en eenvoudig zoeken, vinden en ruilen van huurhuis op een plek waar je graag wilt wonen. Overal in Nederland. Daten, maar dan nét even anders! De app is ontwikkeld door woningcorporaties die het aanbod van betaalbare huurhuizen willen vergroten.

Bijna veertig procent van alle Nederlanders wil tussen nu en twee jaar verhuizen. Ze willen groter wonen, of kleiner. Of willen juist verhuizen naar een rustiger plek met een tuin. Of naar een gezellig appartement in de binnenstad. Door de lange wachtduur voor een huurwoning lukt het maar 1 op de 13 huurders om ook écht te verhuizen. HuisjeHuisje verandert dat! De app helpt je sneller bij het vinden van een ander huurhuis!

Zoeken, ruilen, verhuizen

HuisjeHuisje is er voor iedereen met een huurhuis in Nederland die graag wil verhuizen. De app is een initiatief van 26 woningcorporaties met samen ruim 336.000 huurwoningen. “Als je wilt daten gebruik je Tinder. Waarom zou je dat ook niet kunnen doen als je een ander huurhuis zoekt?”, zegt Pieter Schipper van HuisjeHuisje. Het is volgens Schipper een creatieve oplossing voor een groot probleem. “Heel veel mensen willen wél verhuizen maar staan jaren op een wachtlijst. Naast nieuwbouw is van huis ruilen ook een oplossing. Maar vind maar eens een ruilhuis! HuisjeHuisje maakt dat mogelijk. Alleen al tijdens de eerste test hadden we duizenden aanmeldingen en vele tientallen matches.” 

Hoe werkt het?

Iedereen in Nederland met een huurhuis kan de app gratis downloaden en gebruiken. Huurders die graag van huis willen ruilen, plaatsen in de app foto’s en informatie over het eigen huurhuis, straat en buurt. Door het invullen van huishoudgrootte en -inkomen zien gebruikers alleen betaalbare (sociale) huurwoningen waar ze ook écht kunnen gaan wonen! Daarna kunnen gebruikers huizen zien van andere huurders die graag willen ruilen. Ze zien bij iedere aangeboden woning wat de huur is die ze gaan betalen. Dus geen nare verrassingen achteraf!

Verliefd op een huis?

Helemaal verliefd op een huis? Dan kunnen gebruikers de woning ‘liken’. Bij een wederzijdse ‘like’ is er een match, kunnen gebruikers met elkaar chatten en een afspraak maken om elkaars woning te bekijken. Allebei tevreden? Dan kunnen ze de eigen woningcorporatie of verhuurder vragen van woning te ruilen.

HuisjeHuisje is gratis, veilig en betrouwbaar. De app is vanaf 25 september beschikbaar voor iedereen die een huurhuis heeft en graag wil ruilen en verhuizen. De app is er voor iPhone en smartphones met Android. Kijk op HuisjeHuisje.nl voor meer informatie.

Server overbelast

De media-aandacht voor HuisjeHuisje op de eerste dag was overweldigend. Dat leidde ook tot veel nieuwe gebruikers waardoor de servers oververhit raakten. Momenteel is het probleem weer verholpen en kan er gewoon weer 'geliked' worden.