Ontwerpnacht Spoorinnovatie – Exclusieve netwerkkans met carrière perspectief

Tijdens dit 36-uur-durende event gaan we gloednieuwe wetenschappelijke spoorinzichten omzetten in business. Degene met het beste idee maakt kans op een traineeship bij ProRail! 

We zoeken 16  jongprofessionals die bij willen dragen aan een innovatiever en duurzamer spoornetwerk en klaar zijn om de eerste stappen in hun carrière te zetten. Een unieke kans om kennis te maken met spoorsector en om wetenschap te leren omzetten in business.

De Ontwerpnacht Spoorinnovatie begint overdag op 10 oktober. De deelnemers bezoeken het internationale ExploRail research symposium in het Railcenter te Amersfoort. Hier worden de resultaten van het ExploRail onderzoek gepresenteerd: 19 promovendi verdeelt over 9 projecten deden 4 jaar onderzoek naar een toekomstbestendig spoor. Centraal stonden technologische ontwikkelingen en innovatieve samenwerkingsverbanden tussen spoorstakeholders. Aansluitend aan het symposium zullen de jongprofessionals dineren met ProRail managers om kennis te maken en te brainstormen over hun businesscase. Een exclusieve netwerkkans. ’s Avonds gaan de jongprofessionals in teams onder begeleiding van het Kennislab voor Urbanisme aan de slag met het ontwikkelen van hun briljante business idee. De volgende dag tijdens het ExploRail Innovatiefestival, waar de gehele railsector voor uitgenodigd is, presenteren zij hun businesscase aan een professionele vakjury.

Een intensief programma, maar hard werken wordt beloond met mooie prijzen. Naast dat de jongprofessionals een geldprijs kunnen winnen, biedt de ontwerpnacht ook carrièreperspectief: ze leren een businesscase ontwikkelen, breiden hun netwerk uit en maken kans op een traineeship bij ProRail.  

Meer informatie over de Ontwerpnacht Spoorinnovatie en aanmelden via www.kennislabvoorurbanisme.nl/explorail. Aanmelden kan tot 1 oktober en er is maar plek voor 16 jongprofessionals. Bij veel interesse kunnen wij besluiten de aanmelding eerder te sluiten. 

Over het ExploRail onderzoeksprogramma

ProRail en de NWO-domeinen Toegepaste en Technische Wetenschappen en Sociale en Geesteswetenschappen financieren onder de noemer ExploRail een reeks promotieonderzoeken die zich op een toekomstbestendig spoor richten. Voor het onderzoek is 5 miljoen euro beschikbaar. ProRail draagt voor 2,5 miljoen euro bij en STW en NWO voor de andere 2,5 miljoen euro. Er zijn twee researchthema's: Zelfdenkend Spoor en Whole System Performance. Meer informatie over het onderzoeksprogramma is te vinden op www.explorail.nl.

Het programma ExploRail valt onder het onderzoeksthema Verbinden van Duurzame Steden. Tevens valt ExploRail onder het nieuwe innovatiebeleid van de overheid, onder de zogeheten Topsector Logistiek. Alle onderzoeksprojecten zijn begeleid door een professor en een research coach uit de praktijk. Daarnaast zijn verschillende marktpartijen aangehaakt bij de onderzoeken.

Op 10 en 11 oktober vindt de feestelijke afsluiting plaats van het 4-jarige onderzoeksproject. De Ontwerpnacht Spoorinnovatie is hier onderdeel van. Meer informatie over dit event is te vinden op www.explorail.com.