Arthur Cremers, gemeentesecretaris bij gemeente Hollands Kroon:

Arthur Cremers zag bij de gemeente Wassenaar en Amsterdam en de provincie Noord-Holland, waar hij werkte, dat ambtenaren in een papieren werkelijkheid kunnen leven. Hij wilde dit doorprikken en kwam daarom met innovaties. Cremers zorgde met inspirerende vernieuwingen ervoor dat zowel de burger als de medewerker centraal zijn komen te staan bij de gemeente Hollands Kroon.

Hierin staan zelfsturing en het nieuwe werken centraal. Medewerkers mogen bijvoorbeeld hun schema’s geheel zelf indelen, kunnen feedback aan elkaar geven via een app en hebben zo min mogelijk last van beperkende regels. Cremers schreef het boek Poleposition - zelf aan het stuur in Hollands Kroon. Zijn boek beschrijft het begin van een organisatie met de ambitie de meest innovatieve gemeente van Nederland te worden.

Jan van Betten, oprichter Nudge:

Jan van Betten richtte het platform Nudge op, om gedragsveranderingen op het gebied van klimaat, energie, milieu en sociale duurzaamheid te realiseren. Ideeën uit de community worden op Nudge omgezet naar concrete plannen en acties. Van Betten was voorheen directeur van Reed Elsevier Duitsland en begon zich daarna volledig te wijden aan innoveren.

Klik hier voor meer info over Nudge.

Rietje Compiet, initiatiefnemer Mode Met een Missie:

Rietje Compiet koppelt met de stichting Mode Met een Missie mannen en vrouwen met een kwetsbare achtergrond aan Nederlandse modeontwerpers. Compiet werkte een tijd in een crisiscentrum voor dak- en thuislozen en raakte geïnspireerd. Hierdoor krijgen ze een zinvolle dagactiviteit, opleiding en opstap naar werk.

Klik hier voor meer info over Mode Met een Missie.

Stemmen en aanmelden

Vanaf 28 augustus 2017 is het via de website van Over/Nieuw mogelijk om te stemmen op één van de drie genomineerden. Deze stemmen tellen voor 50 procent mee bij het bepalen van het eindoordeel. De overige 50 procent zal bepaald worden door een onafhankelijke vakjury. RESET vindt plaats in A-Lab te Amsterdam.