Koopwoningen bijna 8 procent duurder

Koopwoningen bijna 8 procent duurder dan vorig jaar

Bestaande koopwoningen zijn in juli dit jaar bijna 8 procent duurder dan in juli 2016. Dit blijkt uit onderzoek van CBS en Kadaster. Al sinds juni 2013 is er sprake van een stijgende trend van de huizenprijzen.

Bestaande koopwoningen waren in juli 7,6 procent duurder dan in juli 2016. De stijging is minder groot dan in de voorgaande twee maanden. Dit blijkt uit het onderzoek naar de prijsontwikkeling van bestaande particuliere koopwoningen in Nederland van het CBS en het Kadaster. De prijsindex bestaande koopwoningen is één van de inflatie-indicatoren die is opgenomen in het prijzendashboard.

Koopwoningen bijna 8 procent duurder

Prijzen 19,5 procent hoger dan tijdens dal in juni 2013

In augustus 2008 bereikten de woningprijzen een piek. Vervolgens daalden de prijzen tot een dieptepunt in juni 2013. Sindsdien is er sprake van een stijgende trend. Ten opzichte van de piek is het prijsniveau nog 6,1 procent lager. Vergeleken met het dal zijn de prijzen gemiddeld 19,5 procent hoger. Het gemiddelde prijsniveau van bestaande koopwoningen is in juli 2017 ongeveer even hoog als in januari 2007.

Koopwoningen bijna 8 procent duurder

Meer bestaande koopwoningen verkocht

Het Kadaster maakte afgelopen donderdag bekend dat het in juli 19.979 verkochte woningen registreerde. In de eerste zeven maanden van 2017 zijn 134.260 huizen verkocht. Dat is bijna een vijfde meer dan in dezelfde periode van 2016.

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen