Veel Amsterdammers zijn voor het terugdringen van roken in de openbare ruimte. Dat blijkt uit onderzoek van OIS, het statistiekbureau van de gemeente.

Amsterdammers vóór rookverbod in publieke ruimte

Nadat Groningen afkondigde de openbare ruimte te willen vrijwaren van rokende mensen, geven ook veel Amsterdammers aan voorstander te zijn van een rookverbod. Dat blijkt uit onderzoek van OIS, het statistiekbureau van de gemeente Amsterdam.

Dat schrijft Het Parool in een artikel dat afgelopen woensdag verscheen. In Amsterdam is bijna driekwart (73 procent) voorstander van het verder beperken van roken in de openbare ruimte, blijkt uit het onderzoek, dat is uitgevoerd onder ongeveer 400 Amsterdammers in opdracht van AT5.

38 procent van de Amsterdammers denkt meer aan maatregelen in algemene zin, 35 procent ziet meer in het beperken van roken op specifieke locaties. Speeltuinen en zwembaden worden het vaakst genoemd door wie roken wil terugdringen.

Rookverbod op straat

Het Parool schrijft dat een meerderheid van de Amsterdammers vindt dat ook terrassen rookvrij moeten worden. Op het terras van Café-Restaurant ­Amsterdam geldt momenteel al een rookverbod. 

Van de Amsterdammers die (weleens) roken is 30 procent voor het verbieden van het roken op het terras. Het verbieden van roken in zwembaden en speeltuinen, bij sportclubs en in rijen kan onder de rokers wel op een meerderheid rekenen. 

Ongeveer een vijfde van de Amsterdammers is voor een rookverbod op straat. 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen