Amsterdamse app houdt toerist weg bij trekpleisters

Amsterdamse app houdt toerist weg bij trekpleisters

Gemeente Amsterdam wil de druk door toeristen in het centrum verminderen en lanceert daarom een nieuwe app die de toeristen moet verspreiden over de gehele stad, De Amsterdam Discovery Challenge-app. De app geeft elf mogelijke routes waarbij de trekpleisters vermeden worden. 

De app is een onderdeel van Stad in Balans. Dit is een project van de gemeente Amsterdam met als doel het verminderen van de drukte in het centrum van de hoofdstad. Na vorig jaar 17 miljoen binnen- en buitenlandse bezoekers te hebben ontvangen, zoekt de gemeente nu naar innovatieve ideeën om de toeristen te verspreiden en zo de overspoeling van toeristen tegen te gaan. Partijen die beschikking hebben over die innovatieve ideeën, kunnen door middel van Stad in Balans financiering ontvangen voor de uitvoering. Computable meldt dat de oplossingen de balans tussen leefbaarheid van inwoners en toerisme moeten verbeteren. 

Hoofdstad-game

In de app staan elf wandelroutes door verschillende minder toeristische buurten. Toeristen die de app gebruiken, worden geleid over alternatieve wegen en vermijden zo de trekpleisters in het stadcentrum. De app beschikt over zowel Google Maps als Apple-kaarten en is ook offline te gebruiken. Gebruikers kunnen door middel van de ingebouwde games punten verdienen en prijzen winnen. Bij deze games moeten ze bijvoorbeeld inchecken op bepaalde plekken, quizvragen beantwoorden of andere opdrachten uitvoeren. Verschillende toeristenorganisaties hebben de app gevuld met kaarten en informatie.   

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen