Elke week komt de redactie inspirerende, bizarre en mooie verhalen tegen over stedelijke ontwikkelingen in het buitenland. In de rubriek Buitenlandse Stadszaken laten we die de revue passeren. Ideale kost voor bij de koffieautomaat.

Liuzhou Forest City

De Verenigde Staten stapt uit het Klimaatakkoord en China bouwt Liuzhou Forest City. Ontworpen door de Italianen van Stefano Boeri Architetti wordt dit een stad die jaarlijks 900 ton zuurstof produceert en 10.000 koolstofdioxide absorbeert.

Verder lezen

Fietstaks in Oregon

‘We are taxing the healthiest, most inexpensive, most environmentally friendly, most efficient and most economically sustainable form of transportation ever devised by the human species.’ Dat doen ze dus in Oregon, 15 dollar per verkochte fiets.

Hoe dan?

China heeft een panda van zonnepanelen

Nog meer duurzaam nieuws uit China. Om het verlies van de twee panda’s naar Ouwehands Dierenpark in Rhenen op te vangen, heeft China een heel grote panda gemaakt op basis van zonnepanelen.

Meer foto's hier

Het vouwhuis

Het is weer het moment waarop hele gezinnen wekenlang wonen op een Zuid-Franse camping. Geen zin om wekenlang te leven in een vouwwagen, schaf dan dit huis aan dat zich binnen tien minuten ontvouwt.

Kijken

Roterende huizen

De ‘tuin op het zuiden’ als verkooppunt kan weleens verdwijnen door de introductie van roterende huizen. Deze huizen volgen de zon en zijn daardoor in staat om vijf keer meer energie te produceren dan dat ze te verbruiken. Gezien in Portugal.

Zien

Houten gebouwen

‘Koop geen huis met veel hout’, is een van de levenswijsheden van mijn vader. ‘Daar heb je alleen maar werk van.’ In Sydney trekken ze zich daar niets van aan en hebben ze het grootste houten commerciële gebouw van de wereld gebouwd. Vet. 

Verder lezen