Woningcorporatie Eigen Haard verduurzaamt bestaande voorraad

Woningcorporatie Eigen Haard verduurzaamt bestaande voorraad

Woningcorporatie Eigen Haard gaat zich inzetten voor de versnelde verduurzaming van zo’n 3800 sociale huurwoningen, meldt het Parool. Een lening van de Europese Investeringsbank (EIB) maakt dat mogelijk. 

Eigen Haard is al langere tijd bezig met het plan om woningen te verduurzamen, aangezien er beloofd is dat hun huurwoningen in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Door de lening is het mogelijk om sneller te werk te gaan en meer woningen te verduurzamen. Ook wordt de lening gebruikt voor het bouwen van 1400 zuinige nieuwe woningen.

Renovaties

Het plan is om dit jaar nog duizend extra woningen duurzaam te maken, en dit tempo vervolgens te verhogen naar 1500 extra per jaar. Woningen met een laag energielabel moeten tenminste energielabel D krijgen. Dit wordt bereikt door middel van dubbelglas, spouwmuurisolatie en hr-ketels.

Door de extra investeringen denkt Eigen Haard dat ze de woningen sneller duurzamer kunnen maken.

Instemming huurders

Amsterdamse corporaties hebben aangegeven dat het hun niet gaat lukken om per 2020 aan de landelijke afspraak te voldoen, wegens een teveel aan tochtige woningen. Eigen Haard is ook gevestigd in Amstelveen, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel.

Voor de renovaties en andere duurzame verbouwingen zijn de corporaties niet enkel van geld afhankelijk. Ook zeventig procent van de huurders moet met de plannen instemmen.

 

De app van Stadszaken is gratis te downloaden via de Google Play Store en de App Store van Apple. Met de app heb je nieuws, opiniestukken en achtergrondverhalen over de fysieke inrichting van Nederland in een vloek en een zucht op het scherm van je smartphone of tablet. Een must-have voor de RO-professional en de liefhebbers van stedelijke en ruimtelijke trends.
Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen