Eigen Haard is al langere tijd bezig met het plan om woningen te verduurzamen, aangezien er beloofd is dat hun huurwoningen in 2020 gemiddeld energielabel B moeten hebben. Door de lening is het mogelijk om sneller te werk te gaan en meer woningen te verduurzamen. Ook wordt de lening gebruikt voor het bouwen van 1400 zuinige nieuwe woningen.

Renovaties

Het plan is om dit jaar nog duizend extra woningen duurzaam te maken, en dit tempo vervolgens te verhogen naar 1500 extra per jaar. Woningen met een laag energielabel moeten tenminste energielabel D krijgen. Dit wordt bereikt door middel van dubbelglas, spouwmuurisolatie en hr-ketels.

Door de extra investeringen denkt Eigen Haard dat ze de woningen sneller duurzamer kunnen maken.

Instemming huurders

Amsterdamse corporaties hebben aangegeven dat het hun niet gaat lukken om per 2020 aan de landelijke afspraak te voldoen, wegens een teveel aan tochtige woningen. Eigen Haard is ook gevestigd in Amstelveen, Uithoorn en Ouderkerk aan de Amstel.

Voor de renovaties en andere duurzame verbouwingen zijn de corporaties niet enkel van geld afhankelijk. Ook zeventig procent van de huurders moet met de plannen instemmen.