Grijsen lanceert de allereerste Augmented Reality (AR) app waarmee straatmeubilair virtueel in de openbare ruimte kan worden geplaatst. Het biedt de mogelijkheid om virtueel, in 3D, afvalbakken of banken te plaatsen op een plek naar keuze.

Dankzij de app kun je spelen met de plek waar je een afvalbak wilt neerzetten. Je ziet direct op je smartphone hoe de openbare ruimte eruit zal zien. Naast het spelen met plek, kan er ook geëxperimenteerd worden met kleur. Zo kan er in de app worden gekozen voor grijs, maar ook oranje en felgroen.

'Voor felgroen hebben wij bewust gekozen. Dit naar aanleiding van het experiment met felgroene bakken in Rotterdam en nu ook Amsterdam die bijdragen aan een vermindering van zwerfafval', licht Patrick Grijsen, directeur Grijsen, toe. Naast afvalbakken kan men in app ook aan de slag met een aantal typen buitenbanken.

Hoe werkt de app?

De app werkt door middel van een marker die in de openbare ruimte kan worden neergezet. Met de app op de smartphone scan je de marker. Vervolgens selecteer je het product dat je in de openbare ruimte wilt zien. Deze verschijnt op de plek waar de marker staat in de openbare ruimte en vervolgens kun je deze van alle kanten bekijken. De app is ontwikkeld voor zowel Android als iPhone. Downloaden kan bijvoorbeeld hier