Voor de toekomstige bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam wordt het mogelijk om elektrische auto’s onderling te delen.

Koop een huis, krijg een auto

Voor de toekomstige bewoners van een appartementencomplex in Amsterdam wordt het mogelijk om elektrische auto’s onderling te delen. Door het ter beschikking stellen van 100% elektrische BMW i3’s, neemt de parkeerdruk in de binnenstedelijke omgeving af, en wordt tevens bijgedragen aan een duurzame toekomst.

Bij appartementencomplex ‘Blok 26’ op Zeeburgereiland in Amsterdam zal het eerste testproject van start gaan. De bewoners kunnen vanaf de oplevering vier 100% elektrische BMW i3’s met elkaar delen. De auto’s zullen op een eigen plaats staan in de parkeergarage en kunnen door een cloudoplossing worden ingepland.

Volgens Marc Bras, Manager BMW i bij BMW Nederland, is autodelen één van de grote trends van de nabije toekomst van mobiliteit. Hij zegt met dit project te tonen dat door een slimme samenwerking de gezamenlijke visie kan worden verwezenlijkt. Carsharing is financieel gunstiger voor de bewoner en maakt het voor hen mogelijk om hun individuele mobiliteit in te vullen. Hayo Doornink, COO bij BPD vult aan dat BPD zich actief aanpast aan nieuwe trends zoals urbanisatie en de deeleconomie om zo een betere woonomgeving te creëren.

Door de oplopende kosten van het autogebruik binnen de stad is het autogebruik en de parkeerbehoefte bij woningen in het stedelijk gebied aan het veranderen. Bewoners vinden het daarom belangrijker dat er een auto beschikbaar is dan dat die auto hun eigendom is.

 

 

Dit bericht delen via:

Gerelateerde artikelen