Kunstenaar: VOLLAERSZWART
Locatie: Erasmusbrug Rotterdam
Realisatie: Van 20 maart tot 31 juli 2016
Geocoördinaten: N 51 54.544, O 4 29.194

In 2016 viert Rotterdam 75 jaar wederopbouw met een culturele manifestatie. Een van de evenementen is het tooien van de Erasmusbrug in een kostuum van fluororanje ‘seinvlaggen’ Hiermee wordt een boodschap in morsecode gevormd. Elke rij vlaggen vertelt een andere boodschap. Het zijn wensen, uitspraken en citaten van bewoners en bekende Rotterdammers als Erasmus, burgemeester Aboutaleb en Jules Deelder.

Als kleur voor de versiering is bewust gekozen voor fluororanje. Het oranje heeft een sterke signaalfunctie en de kleur heeft de eigenschap om bij schemer of bewolkt weer op te lichten. Als de brug ’s avonds wordt aangelicht, krijgt hij hierdoor een extra opvallende uitstraling. Ook symbolisch sluit de kleur oranje aan bij het verhaal dat ‘Rotterdam viert de stad!’ wil vertellen. Oranje staat voor plezier, humor, optimisme, verbinden, samenwerking, energie en creativiteit. Zaken die centraal hebben gestaan in 75 jaar wederopbouw van de stad.

 

Dit artikel verscheen eerder in vakblad Groen van uitgeverij Elba-Rec. Meer informatie over dit unieke vakblad vindt u hier.