Dichtbij het station en het winkelcentrum van Hoofddorp moet één van de grootste herontwikkelingen van een private ondernemer in de Randstad vorm krijgen. Het project is gedoopt tot Hyde Park. Na sloop van het huidige kantorenpark moeten in het gebied duizenden nieuwe huizen verrijzen, juist in de Randstad waar de druk op de woningmarkt hoog is. In de tweede helft van 2019 moeten de eerste bewoners hun intrek kunnen nemen.

Kunstje is eerder geflikt

Het plan komt uit de koker van ontwikkelaar Snippe Projecten BV en IC Netherlands. Zij hebben de voorbije jaren 100.000 m2 grond verworven en kunnen nu de sloophamer van stal halen, een kunstje dat ondernemer André Snippe al vaker flikte. Zo was hij ook de initiator van Holland Park in Diemen Zuid en Campus Diemen Zuid, waar ook meer dan 3.000 woningen gebouwd werden. Ook hier ging een verloederde kantorenwijk voor tegen de vlakte.

De naam vermoedt het al, maar Hyde Park moet meer allure krijgen. Het wordt een ‘grootstedelijke ontwikkeling die moet passen bij Schiphol en de Zuidas’. Stedebouwer Winy Maas moet hier een wezenlijke bijdrage aan leveren. De architect uit Rotterdam wordt verantwoordelijk voor het ontwerp van Hyde Park. Later dit jaar gaan de vijftien panden op het huidige Beukenhorst-West tegen de vlakte.