De In-Traffic Reply app is de afgelopen maand getest door honderden bestuurders. Hun feedback is verwerkt in de finale versie van de app, die nu beschikbaar is in de Google Play Store.

In-Traffic Reply reageert op inkomende berichten en oproepen wanneer jij aan het verkeer deelneemt. Ook zet de app alle notificaties tijdelijk stil, maar zie je wel precies wat je hebt gemist als je achter het stuur vandaan komt. Zo blijf je sociaal én houd je je aandacht op de weg. De app antwoordt alleen naar contactpersonen en stuurt maximaal één reply per persoon per rit, zodat zij weten dat je aan het verkeer deelneemt. Hierdoor verdwijnt het gevoel verder te moeten typen. 

Menno van den Berg, Vice President Mobile van Samsung Benelux: “Met In-Traffic Reply nemen we het voortouw om het verkeer veiliger te maken. Met de app verminderen we de verleiding de smartphone te pakken terwijl je achter het stuur zit, omdat de app grappige video’s of antwoorden verzendt. Zo weten contactpersonen dat je je in het verkeer begeeft en op dat moment niet kunt antwoorden en kan iedereen zijn aandacht ongestoord bij de weg houden.”

Smartphonegebruik in het verkeer

Een op de drie Nederlandse verkeersdeelnemers gebruikt zijn smartphone weleens niet-handsfree. Zij voelen sociale druk om direct te antwoorden op berichten en notificaties, blijkt uit onderzoek*. Vooral appen in het verkeer is populair (31%). Bijna een kwart van de automobilisten (23,6%) en ruim een derde van de fietsers (34,4%) belt weleens niet-handsfree onderweg. Meer informatie over het onderzoek vind je hier.

De app is ontwikkeld en geproduceerd door Cheil Amsterdam. Het initiatief wordt ondersteund door het ministerie van Infrastructuur & Milieu, Veilig Verkeer Nederland, ANWB, De Fietsersbond, Flitsmeister, RAI Vereniging, Team Alert, Nederland ICT en de Hogeschool van Utrecht.