Summerschool 'Ontwerp de nieuwe norm voor de groene tuin'

Datum: 2020-10-18
Tijd: 21-23 oktober
Locatie: Zuid-Holland

Speciaal voor jongprofessionals organiseert Stichting Steenbreek in samenwerking met Kennislab voor Urbanisme de summerschool ‘Ontwerp de nieuwe norm voor de groene tuin’ op 21, 22 en 23 oktober 2020 ergens in Zuid-Holland.

In een 'pressure cooker' van 3 dagen verdiepen hbo- en wo’ers met verschillende studieachtergronden zich in de thema’s gezonde leefomgeving, biodiversiteit, klimaatbestendig groen en sociale cohesie. Samen met experts, bewoners, woningcorporaties, gemeenten en provincie Zuid-Holland gaan ze op zoek gaan naar vernieuwende ideeën om woningcorporaties en huurders te stimuleren om tuinen van huurwoningen te vergroenen en klimaatbestendig te maken. In multidisciplinaire teams werken de summerschooldeelnemers aan zes concepten om dat te realiseren. Aan het einde van de summerschool presenteren de deelnemers hun plannen aan een deskundige jury die het winnende idee kiest. Dat team ontvangt 2000 euro. 

Jongprofessionals kunnen GRATIS meedoen als je nog studeert of net aan het werk bent en begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in groen, ruimtelijk, sociaal, economisch, GIS, data of iets anders interessants. Aanmelden kan tot 1 oktober 2020.

Klik hier voor meer informatie en aanmelden.