Summerschool: Maak je eigen slimme stad

Datum: 28-06-2022
Tijd: 28, 29 en 30 juni
Locatie: Den Bosch

Ga jij mee de wereld veranderen? We beginnen in Den Bosch. Op 28, 29 en 30 juni.

Nederland staat voor enorme opgaven. Opgaven die niet alleen maar op te lossen zijn op traditionele manieren. Die vragen om nieuwe manieren van werken met digitalisering en de inzet van data. Maar hoe pak je dat aan? Hoe werkt dat in de praktijk? Hoe pas je nieuwe technologie toen in het ontwikkelen van steden en dorpen?

Meld je nu aan en bedenk samen met 24 andere jongprofessionals hoe je data en digitalisering inzet om de problemen van vandaag op te lossen voor de wereld van morgen.

Voor iedereen interessant: van geografen en planologen tot mediawetenschappers, software developers en GIS-experts tot stedenbouwers, architecten en landschapsontwerpers.

Deelname is gratis (inclusief overnachtingen en eten en drinken). Meld je hier aan

Waar gaat het over?

Nederland staat voor grote uitdagingen. De klimaatverandering, de woningnood, en een krappe arbeidsmarkt. Voor steeds meer Nederlanders is het niet vanzelfsprekend om op een gezonde manier in de gewenste thuisomgeving te wonen. Omdat ze te maken hebben met een kluwen van sociale problemen, gezondheidsproblemen of kansenongelijkheid. Dat leidt tot een groeiende kloof in de samenleving.

Dit zijn grote opgaven die uiteindelijk moeten worden opgelost door provincies als Noord-Brabant en gemeenten als ’s-Hertogenbosch. Data, digitalisering en technologisering bieden mogelijke oplossingen, maar hoe benut je deze kansen op de goede manier? En hoe zorg je ervoor dat het niet blijft bij een idee, maar dat concrete oplossingen daadwerkelijk iets gaan veranderen in een wijk of stadsdeel?

Tijdens deze summerschool dagen we jou uit om hierover na te denken. Je gaat 3 dagen lang in multidisciplinaire teams aan de slag met de vraag: Hoe kunnen data, technologisering en digitalisering bijdragen aan een sterke economie, leefbaarheid en gelijke kansen voor iedereen in de Provincie Noord-Brabant? En hoe pak je dat concreet aan in de Omgeving Station Oost in ‘s-Hertogenbosch?

Meld je hier gratis aan

Programma

Dinsdag 28 juni: Inspirerende sprekers, ga in gesprek met de gemeente 's-Hertogenbosch en de provincie Noord-Brabant, leer over de kansen die digitalisering biedt.

Woensdag 29 juni: Leer van praktijkexperts, volg workshops bij de Data Week NL en ontmoet bestuurders.

Donderdag 30 juni: Pitch jouw concept aan de vakjury en maak met jouw team kans op 2.000 euro.

Iets voor jou?

 • Je leert over digitalisering en technologisering en hoe je dat kunt toepassen in de stad van de toekomst. Je leert het direct uit de praktijk en van de mensen die er dagelijks meer werken. Kennis die je in je opleiding niet krijgt;
 • Je ontwikkelt je professionele en persoonlijke skills;
 • Je maakt kennis met de Provincie en gemeente als organisatie en ontmoet een heel interessant netwerk van bedrijven en stakeholders. Als je een interessante baan of stage zoekt is dit een heel interessant netwerk
 • Maak kennis met de 75 verschillende partners van de betrokken City Deals
 • Je bent graag met inhoudelijke en vernieuwende onderwerpen;
 • Je vind het fijn om nieuwe interessante mensen te leren kennen;
 • En drie dagen plezier met hen te hebben

Met wie?

 • Het Kennislab voor Urbanisme en de Future City Foundation organiseren deze summerschool in opdracht van de Provincie Noord-Brabant en de gemeente ’s-Hertogenbosch in het kader van de Dataweek NL en in samenwerking met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en de City Deal ‘Slim Maatwerk’.
 • Premium Partners van de Future City Foundation zijn: gemeente Amersfoort, Civity, DHM Infra, ELBA\REC, Kennedy Van der Laan, gemeente Sittard-Geleen, Waterschap Vallei en Veluwe, VodafoneZiggo, We City en gemeente Zwolle.
 • Founding partners van Data Week NL zijn: 
 • Onze City Deals is een initiatief van het Ministerie van BZK (programma Agenda Stad). Klik hier voor meer info en onze partners.