Summerschool 2023 – Hoe veranderen publieke platformen de overheid?

Datum: 23-08-2023
Tijd: 23, 28, 29 en 30 augustus 2023
Locatie: Den Haag
Platformen veroveren de wereld. Uber, Marktplaats en AirBNB kennen we allemaal. De grote vraag is dan ook: hoe gaat de overheid zelf naar een platform transformeren? Op 24 juni, 28, 29 en 30 augustus 2023 gaan 24 jong-professionals aan de slag met disruptieve scenario’s rondom digitale platformen. We onderzoeken welke utopieën en dystopieën we ons kunnen voorstellen. En wat de overheid nu al kan doen om kansen te benutten en gevaren te tackelen.

Daarom organiseren Kennislab voor Urbanisme en de Future City Foundation in opdracht van de Provincie Zuid-Holland een Summerschool ‘Hoe veranderen publieke platformen de overheid?’ in samenwerking met de City Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat‘ en de City Deal ‘Slim Maatwerk’.

Meld je nu aan en bedenk samen met 24 andere jong-professionals hoe je data en digitalisering inzet om de problemen van vandaag op te lossen voor de wereld van morgen.

Ben je zelf geen jong-professional meer, maar ken je iemand in je netwerk? Stuur deze Summerschool dan aan hem/haar door.

Waar gaat het over?

Platformen brengen vraag en aanbod op een efficiënte manier samen. Centraal staat de mogelijkheid voor verbinding en uitwisseling waarbij deelnemers elkaar vertrouwen en voordeel halen uit elkaars aanwezigheid. Die platformen kunnen ook, net als de hele digitale transitie, zorgen voor disrupties in en van de hele samenleving. Net zoals Spotify de muziekwereld heeft veranderd, zo kan ook de overheid veranderen. Daar moeten we nu al over nadenken. Want hoe willen we dat publieke platformen zich gaan ontwikkelen? Welke kaders en randvoorwaarden moeten er zijn?  

Tijdens deze Summerschool laten we ons inspireren door experts, futuristen, filosofen, ondernemers en overheidsprofessionals. We gaan met elkaar aan de slag om te komen tot verschillende scenario’s over de vraag: Hoe veranderen publieke platformen de overheid, welke toekomstscenario’s kunnen we daarover schetsen en hoe disruptief zijn deze? Dit alles doen we samen met de Provincie Zuid-Holland in het kader van hun expeditie rondom Publieke Platformen.

Voor wie en met wie

De summerschool richt zich op getalenteerde jong-professionals (pasafgestudeerden en jonge beleidsambtenaren). Het is onze overtuiging dat de leiders van morgen zich nu onderscheiden door het volgen van extra-curriculaire activiteiten.Als slimme jong-professional geef je ook de opdrachtgever inspiratie en energie en ben je wellicht interessant voor werkgevers.

We organiseerden deze summerschool in opdracht van de Provincie Zuid-Holland in het kader van de expeditie Publieke Platformen en in samenwerking met Future City FoundationCity Deal ‘Een slimme stad, zo doe je dat’ en City Deal ‘Slim Maatwerk’

Premium Partners van de Future City Foundation zijn: gemeente Amersfoort, Argaleo, Civity, DHM Infra, ELBA\REC, gemeente Sittard-Geleen, SIX Legal, VodafoneZiggo, We City, We Labs en de gemeente Zwolle.

Doe mee!

Je bent geschikt als je begrijpt dat er voor ingewikkelde problemen geen eenvoudige antwoorden volstaan. En soms ook wel. Je hebt een achtergrond in:

  • RUIMTE: ruimtelijke ordening, planologie, stedenbouw
  • BESTUUR: bestuurskunde, beleidskunde, politicologie
  • GEESTESWETENSCHAPPEN: filosofie, geschiedenis
  • SOCIAAL: sociologie, sociale geografie
  • DESIGN: product design, multimedia, marketing
  • TECH: geo en media design, game design, computer science / IT en software developing
  • of iets anders interessants, want verder out-of-the-box is ook welkom.

Wij zijn blij met omdenkers en dwarskijkers. Aan deze summerschool kunnen 24 jong-professionals deelnemen. Deelnemen is gratis.

MELD JE DIRECT AAN

Of lees nog meer over de Summerschool