Seminar Werklocaties van de toekomst

Datum: 14-09-2022
Tijd: 13.00 - 17.00 uur
Locatie: Elba-Rec, Paulus Borstraat 41, Amersfoort

Seminar Werklocaties van de toekomst 

De economie verandert, bedrijven veranderen, en dus moet ook de huisvesting van bedrijven moet zich daarop aanpassen. Er zijn bijna 4.000 werklocaties in ons land; 40 procent van ons BNP wordt er verdiend. Deze werklocaties staan voor grote opgaven. Ze moeten duurzamer, circulair, klimaatbestendig worden en bijdragen aan de biodiversiteit. Maar bedrijventerreinen moeten ook economisch en maatschappelijk relevant blijven en aantrekkelijk voor een nieuwe generatie werknemers een bedrijven. Welke transformaties zijn nu al zichtbaar? En welke terreinen zijn de koplopers?

Tijdens het seminar ‘werklocaties van de toekomst’ dat vakblad BT samen met Twynstra Gudde organiseert, staat de vraag centraal hoe je werklocaties ‘fit’ maakt voor de economie van morgen, met een nadruk op organisatie en proces.

Je leert:

Hoe het werken verandert en wat voor eisen dit stelt aan werklocaties;
Hoe je van bedrijventerrein een campus maakt;
Hoe je van parkmanagement tot gebiedsmanagement komt;
Hoe je van een klassiek bedrijventerrein een nieuw mixgebied voor wonen en werken maakt

PROGRAMMA

14.00 uur Inloop met koffie en thee

14.30 uur Welkom door Gregor Heemskerk, partner Twynstra Gudde, en Jan Jager, vakblad BT

14.40 uur Introductie: de toekomst van werken, leren en innoveren door Benny Ng – researcher a.s.r. Real Estate, board member VOGON

Dr. Benny Ng is werkzaam als vastgoedonderzoeker bij a.s.r. real estate die namens institutionele beleggers investeert in Nederlandse science parks via het ASR Dutch Science Park Fund.  De focusgebieden van Benny zijn science parks/campussen en kantoorlocaties in Nederland. Hij is gepromoveerd aan de TU/e en heeft zich destijds gericht op de locatievoorkeuren van bedrijven op Nederlandse science parks en zijn werk is gepubliceerd in diverse wetenschappelijke tijdschriften. Tijdens het seminar zal hij u meenemen in  de science park markt in Nederland, de voordelen die van belang zijn voor huurders, locatievoorkeuren en ‘stickiness’ van huurders.

15.10 uur Van bedrijventerrein naar kenniscluster – Industriepark Kleefse Waard/stichting Connectr, Arnhem door Wouter van der Burg – kwartiermaker, innovatie en strategie ontwikkelaar

15.35 uur Van parkmanagement naar gebiedsmanagement – (casus volgt)

16.00 uur Van bedrijventerrein naar nieuw mixgebied – (casus volgt) 

16.25 uur Wrap up door Gregor Heemskerk

16.45 uur Borrel

 

 

Voor wie: beleids- en programmamedewerkers van regionale en lokale overheden, publieke en private (gebieds)ontwikkelingsmaatschappijen, campusorganisaties. Bij overschrijving behoudt de organisatie zich het recht voor een selectie te maken op basis van het profiel van de inschrijvers. 

Kosten: de bijeenkomst is gratis

Aanmelden kan HIER