Advertentie
 

Seminar/Ontwerpatelier Van Gogh naar Brabant - Vormgeven van toerisme en recreatie in de regio

Datum: 08-09-2022
Tijd: 13.30-17 uur
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, 's-Hertogenbosch

Tijd en Plaats:

Donderdag 8 september 14.00-17.00 uur, deelname gratis (tenzij bij niet tijdige afmelding. Dan bedragen de kosten 30 euro, te betalen per nota achteraf)

Provincie Noord-Brabant, Innovatiegallerij 5, Brabantlaan 1, 5200 MC 's-Hertogenbosch

U kunt zich hier aanmelden

 

*Zie het artikel van Paul Kurstjens in ROm 04-2022

In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en in Noord-Brabant wordt daar momenteel over nagedacht en aan gewerkt. Tijdens dit seminar met het karakter van een ontwerpatelier willen we daar vanuit meerdere disciplines ideeën voor uitwerken. 

Hoe kunnen stedenbouwers en ontwerpers hun bijdrage leveren om enerzijds de druk op attractieve plekken te geleiden en anderzijds in regionaal verband kansen voor recreatie en toerisme te benutten?

 

Deelname gratis (tenzij bij niet tijdige afmelding, uiterlijk maandag 5 september. Dan bedragen de kosten 30 euro, te betalen per nota achteraf)

Programma 

13.30 uur Inloop

14.00-15.00 uur:

Inleidingen 

Kees Terlouw van de Universiteit Utrecht over de relatie tussen ruimtelijke planning en city/regiomarketing, met verwijzing naar hoe ze dat in het Ruhrgebied doen.

De teams van MRA en Van Gogh Nationaal Park lichten de ontwerpvragen toe.

15.00-16.00 uur:

Workshop 1: Ellen van der Vossen (MRA) en Enno Ebels (Gemeente Amsterdam).

Hoe kan in MRA-verband een betere spreiding van toerisme en recreatie worden bereikt? Welke ruimtelijke ontwikkelingen in stad en regio kunnen daaraan bijdragen? De voorkeur gaat uit naar waardevolle, bewuste bezoekers en bezoekers met een lage ecologische footprint.

Workshop 2: Frank van den Eijnden (Van Gogh Nationaal Park) en Reinout Crince (gemeente ‘s-Hertogenbosch).

Schets de contouren van een nationaal attractief Van Gogh Nationaal Park met inachtneming van actuele ruimtelijke vraagstukken.
Ontwerp een duurzame entree van het Van Gogh Nationaal Park ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch, die stad en landelijke gebied verbindt.

16.00-17.00 uur: debat over de bedachte ontwerpen met actieve deelname van vertegenwoordigers uit de ontwerpwereld, de toerismebranche, beleid en bestuur.