Advertentie

Seminar: Van Gogh naar Brabant - toerisme en recreatie in de regio

Datum: 08-09-2022
Tijd: 14:00 - 17:00
Locatie: Provinciehuis Noord-Brabant, Innovatiegallerij 5,

Al fietsend door Amsterdam is het nu uitkijken geblazen. De straten stromen over van de toeristen, de stad voelt overvol. Elke zomer herhaalt dit tafereel zich, en elke zomer is er discussie. Hoe verminder de je toerismedruk op ‘Pretpark Amsterdam’? Hoe kunnen regio’s zonder eigen toerismemotor meeprofiteren? En wat voor ruimtelijk beleid moet je daar dan voor voeren?

Zowel voor populaire steden als attracties in de provincie zijn deze vragen actueel en relevant. Tijd voor een definitief antwoord. In de Metropoolregio Amsterdam (MRA) en Noord-Brabant wordt momenteel gewerkt aan het spreiden van toerisme.

Tijdens het seminar ‘Van Gogh naar Brabant - Vormgeven van toerisme en recreatie in de regio’ werken we samen met deelnemers uit meerdere disciplines ideeën hierover uit. De bijeenkomst is dus deels seminar, deels ontwerpatelier. Klik hier om je gratis aan te melden.

Programma 

  • 13.30 uur Inloop
  • 14.00 - Kees Terlouw van de Universiteit Utrecht over de relatie tussen ruimtelijke planning en city/regiomarketing, met verwijzing naar hoe ze dat in het Ruhrgebied doen. De teams van MRA en Van Gogh Nationaal Park lichten de ontwerpvragen toe.
  • 15.00: Workshop 1: Ellen van der Vossen (MRA) en Enno Ebels (Gemeente Amsterdam). Hoe kan in MRA-verband een betere spreiding van toerisme en recreatie worden bereikt? Welke ruimtelijke ontwikkelingen in stad en regio kunnen daaraan bijdragen? De voorkeur gaat uit naar waardevolle, bewuste bezoekers en bezoekers met een lage ecologische footprint.
  • 15:30: Workshop 2: Frank van den Eijnden (Van Gogh Nationaal Park) en Reinout Crince (gemeente ‘s-Hertogenbosch). Schets de contouren van een nationaal attractief Van Gogh Nationaal Park met inachtneming van actuele ruimtelijke vraagstukken. Ontwerp een duurzame entree van het Van Gogh Nationaal Park ten zuiden van ‘s-Hertogenbosch, die stad en landelijke gebied verbindt.
  • 16.00: Debat over de bedachte ontwerpen met actieve deelname van vertegenwoordigers uit de ontwerpwereld, de toerismebranche, beleid en bestuur.

Klik hier om je gratis aan te melden