ROm live: Hugo de Jonge. Hoe kijkt hij terug op zijn ambtsperiode?

Datum: 25-04-2024
Tijd: 14:00 tot 14:45 uur
Locatie: Webinar: https://romagazine.nl/live/5

Wonen en ruimtelijke ordening staan weer prominent op de agenda. Minister Hugo de Jonge wordt erom geroemd, en tegelijk verguisd. Nu, aan het eind van zijn termijn, spreekt hoofdredacteur Marcel Bayer van ROmagazine hem uitgebreid. Hij komt op 25 april voor een webinar van ROm Live naar de studio van ROmagazine en Stadszaken, waarbij ook jij vragen aan hem kunt stellen.

Ondanks zijn inzet blijven de nieuwbouwaantallen tegenvallen en zijn er de nodige controverses, onder meer over zijn aanpak van de middenhuur. Waar zit het vooral op vast en wat moet er de komende jaren gebeuren om tot échte doorbraken te komen?

We wachten met smart op de Nota Ruimte, waarin Rijksbreed eindelijk keuzes worden gemaakt voor de toekomst van Nederland. Dat zal aan een volgend kabinet zijn. De Jonge kan wel aangeven wat dit vraagt van alle overheden en andere belanghebbenden, en welke knopen als eerste moeten worden doorgehakt.

En dan de Omgevingswet. De demissionair minister komt uitleggen waarom die zo belangrijk is om de grote ruimtelijke uitdagingen integraal aan te pakken, en wat het beeld is na vier maanden praktijkervaring. 

Hoe kijkt minister de Jonge terug op de piketpaaltjes die hij heeft geslagen om de complexe woningbouwopgave los te trekken?  Hoofdredacteur Marcel Bayer van ROmagazine bevraagt minister De Jonge op donderdagmiddag 25 april onder meer deze onderwerpen woningbouw, ruimtelijke ordening en de Omgevingswet.

Je kunt het gesprek live volgen bij onze collega's van ROm en direct vragen stellen aan de minister.

Bookmark dit webinar en zet het online live event vast in je agenda.