Jaarcongres Stedelijke Transformatie

Datum: 2021-02-11
Tijd: 13:00
Locatie: Online

Binnenstedelijke gebiedsontwikkelingen zijn een unieke kans voor de stad. Stedelijke transformaties zorgen niet alleen voor veel nieuwe woningen, ze kunnen ook fungeren als vliegwiel voor de stad en gebieden die nu slecht functioneren laten floreren. Hoe zorgen we er samen voor dat we de kansen van binnenstedelijke gebiedstransformaties verzilveren? Het programma Stedelijke Transformatie geeft handvatten tijdens het vierde jaarcongres. 

Programma
Hoe kunnen overheid en markt de krachten bundelen bij de ontwikkeling van vitale nieuwe wijken? Wat kunnen we doen om gebiedsontwikkelingen te versnellen? En hoe zorgen we dat binnenstedelijke transformatieprojecten passen in het stedelijk weefsel?

Om antwoord te krijgen op deze (en meer) vragen, gaat Jop Fackeldey (voorzitter programma Stedelijke Transformatie) in gesprek met onder meer:

Desirée Uitzetter (directeur gebiedsontwikkeling BPD en voorzitter NEPROM)
Caroline Bos (bouwmeester AM)
Tom Daamen (directeur Stichting Kennis Gebiedsontwikkeling TU Delft)
Bernadette Janssen (directeur BVR)
Thérèse Mol (projectleider Piushaven gemeente Tilburg)

Daarna kunt u kiezen uit diverse werksessies. Ontdek bijvoorbeeld hoe gebiedstransformaties bijdragen aan een gezonde leefomgeving en een vitale binnenstad. Leer over klimaatadaptief en natuurinclusief bouwen en hoe u bij transformatie gebruik kunt maken van data. Verken aan welke knoppen u kunt draaien om een financieel tekort kleiner te maken. Of verdiep u in de verschillende sturingsmogelijkheden en de veranderende rol van de Rijksoverheid. Laat u inspireren door voorbeelden uit het buitenland of wissel ervaringen uit met vakgenoten. Meer informatie over het programma vindt u hier.

Voor Wie
Voor gemeenten, provincies, corporaties, marktpartijen, kennisinstellingen en andere partijen die werken aan binnenstedelijke transformatieprojecten.

Openingsbeeld: Pixabay