Fietsexcursie Het Experiment: experimentele bouw in Almere

Datum: 10-09-2022
Tijd: 14:00 - 16:00
Locatie: Almere Buiten

In Almere Buiten vind je onze 27 WikiHouses. Het zijn veelbelovende biobased prefab woningen. Toekomstige bewoners ontwerpen en bouwen deze houten energiepositieve huizen zelf. Het project won in juni de publieksprijs van de Architectuurprijs Almere, georganiseerd door de KunstLinie.

Almere Buiten heeft bovendien nog veel meer te bieden op het vlak van inspirerende experimentele woningbouw. Geheel in lijn met de Almeerse identiteit. Kunstlinie organiseert daarom in samenwerking met het Woningbouwatelier Almere deze zomer daarom fietsexcursies naar de wijk.

De eerste fietstocht vindt plaats op 16 juli, daarna volgen nog drie fietstochten op 13 augustus, 10 september en 8 oktober. De fietstochten zijn een vervolg op de eerder gehouden fietstochten langs Almeerse woningbouwexperimenten zoals de BouwEXPO TinyHousing.

‘Het experiment’ speelt de hoofdrol. Onder begeleiding van professionele gidsen leer je alles wat je wilt weten over onder meer de WikiHouses, De Buitenkans en Klein India. Stuk voor stuk woonexperimenten met bijzondere ideeën over ontwerp, gebruik en duurzaamheid. Interessant voor iedereen die geïnteresseerd is in bijvoorbeeld duurzaam ecologisch bouwen. Fiets langs verschillende vormen van experimentele woningbouw; de rode draad van de fietstocht.

De experimenten op de route:

Data. Klik op de datum waarop je er bij wilt zijn om je aan te melden

Praktische informatie

  • Meeting point: onder Station Oostvaarders, aan de kant van de Evenaar
  • Fiets regelen: 13.30 uur
  • Vertrektijd: 14.00 uur
  • Duur: 2 uur
  • Kosten: 10 euro per persoon