De Nationale Groendag 2022

Datum: 27-09-2022
Tijd: 10:00 - 16:00
Locatie: Floriade Growing Green Cities - Almere

Gemeente Almere, Floriade Expo 2022, provincie Flevoland en Stichting Steenbreek nodigen u graag uit voor de Nationale Groendag 2022 op 27 september. Noteert u het alvast in uw agenda? We hebben een inspirerend groen programma voor u samengesteld.

Hoe hou je in de toekomst een stad leefbaar als het gaat om stedelijke ontwikkeling op macro niveau en hoe kun je op micro niveau bewoners betrekken bij het vergroenen van straat en tuin? Dit en meer inspirerende en actuele thema’s komen aan de orde bij de Nationale Groendag, georganiseerd op het Floriadeterrein, oase van groen en innovatie.

Ontmoet uw counterparts zoals groenprofessionals, beleidsmakers en bestuurders. Met elkaar maken we er een informatief netwerkcongres van. 

Aanmelden? Klik hier.

Sneak preview programma

Winy Maas, Supervisor van de Floriade 2022 en mede-oprichter van architectenbureau MVRDV. In zijn Keynote zoomt Winy in op het thema Growing Green Cities en vertelt over de totstandkoming van de Floriade. Hij geeft zijn visie op stedenbouwkundige ontwikkelingen van de komende decennia waarin het leefbaar houden van steden mede door vergroening centraal staat.

Sacha de Ruiter, bedenker en projectleider van de Groene Buur. Sacha vertelt hoe de 65 Groene Buren in Almere zich gepassioneerd en ieder op eigen wijze inzetten voor het vergroenen en insectvriendelijke maken van hun eigen omgeving. 

Jaap Meindersma, Directeur Fysiek Domein van de gemeente Haarlem en voorzitter van stichting Managing Public Space. Jaap gaat in op groen in het stedelijke gebied; hoe behoud en vergroot je de kwantiteit en kwaliteit voor de langere termijn? Waarom heeft de stadsbeheerder een sleutelrol in het vergroenen van de stad, en waarom is een goed wetenschappelijk fundament daarvoor een belangrijke voorwaarde? 

In de middag is er de mogelijkheid om aan een speciaal samengestelde rondleiding over het Floriade-Park deel te nemen.

Praktische informatie

Datum: 27 september, van ± 10.00 uur tot ± 16.00 uur
Locatie: Floriade Expo 2022, Weerwater Entree, Almere
Kosten: Steenbreekdeelnemers € 25 Niet Steenbreekdeelnemers € 50
Officiële uitnodiging volgt in juli/augustus of meld u nu alvast aan

Aanmelden? Klik hier.